Portada / Otras iniciativas / Acabar con el racismo en clase desmontando rumores

Acabar con el racismo en clase desmontando rumores

Publicado por Sandra Vicente, en Barcelona Educa, el 11 de diciembre de 2017.

Reportatge complert a: https://goo.gl/57L2En

“Trobem que a la societat hi ha persones que tenen uns estereotips molt arrelats i això és preocupant. El que ens falta és coneixement, perquè moltes vegades ens fa por allò que ens és desconegut i ho rebutgem”. La Wafae Moussaoui és activista pels drets de les dones i tallerista al catàleg de la Xarxa Antirumors de l’Ajuntament de Barcelona. Sovint realitza activitats dedicades a desmuntar els estereotips lligats a la dona musulmana. Així, l’objectiu és conèixer la complexitat d’aquesta cultura i eliminar les discriminacions que es donen per culpa de les idees preconcebudes.

En aquesta línea de desmuntar rumors també treballa el col·lectiu Versembrant que, de la mà de diversos rapers com en Pau Llonch, afronten des del Hip-Hop els diversos estereotips racistes presents a la societat que desemboquen en actituds xenòfobes i ideologies d’extrema dreta. Així, “el rap, com a eina cultural històricament lligada a moviments subversius i antiracistes, és un canal perfecte per a fer que els i les joves reflexionin des d’una perspectiva crítica sobre els missatges que reben. I, sobretot, que es qüestionin els interessos d’aquells qui els propaguen”, explica Llonch.

També és la perspectiva crítica el que es treballa des del grup elParlante, un col·lectiu basat en l’educomunicació. A través de la crítica mediàtica, reflexionen amb joves sobre els missatges que ens deixa dia a dia la televisió i els mitjans massius de comunicació i se’ls intenta donar alternatives crítiques per a analitzar aquests missatges que, sovint, responen a prejudicis racistes.

Tres eines, des de la música, la cultura de masses i els mitjans de comunicació que pretenen posar llum al dia a dia dels joves per a que dissolguin els rumors, els estereotips i, en conseqüència, les actituds racistes.

 

Te puede interesar también:

IV CONGRESO DESMONTANDO LA ISLAMOFOBIA

El IV Congreso Nacional “Desmontando la islamofobia” se plantea como un espacio de reflexión para …

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *