Portada / Recursos para periodistas / Documentación / Presència del diàleg interreligiós a la CCMA: diagnosi i elaboració d’indicadors

Presència del diàleg interreligiós a la CCMA: diagnosi i elaboració d’indicadors

Investigadora Principal: Amparo Huertas Bailén
Equip: José Luis Terrón Blanco, Montserrat Santamarina, Yolanda Martínez Suárez, Saleta de Salvador Agra

 

«Donar visibilitat a la diversitat social de forma responsable i respectuosa és un dels principis fundadors dels mitjans de comunicació de masses a Europa. La consolidació dels sistemes democràtics europeus va anar acompanyada de la definició d’uns mitjans plurals al marge d’aspiracions comercials, atesa la seva capacitat socialitzadora (difusió de valors, coneixements, símbols,…) i, per tant, també la seva potencial contribució a la cohesió social (el sentiment de pertànyer a un projecte social que va més enllà de l’individu, però reconeixent alhora les diferències).

A aquest context històric, ubicat a la segona meitat del segle XX, parlar de comunicació i pluralisme era bàsicament resultat de considerar la necessitat d’aportar a la societat tota la informació i els coneixements necessaris per entendre l’entorn i actuar en conseqüència en qualitat de ciutadans i ciutadanes, no només a l’hora d’exercir el vot sinó també a l’hora de prendre qualsevol decisió relacionada amb la convivència i aspectes comunitaris. La paraula pluralisme feia referència bàsicament a la difusió de totes les perspectives i opinions possibles, i els reglaments específics parlaven de forma explícita de la riquesa de les societats, apuntant qüestions lingüístiques, ètniques, estètiques i espirituals.

Però l’objectiu de la nostra investigació és analitzar la presència mediàtica actual de la «riquesa espiritual» a la televisió pública. Ho fem a partir d’un estudi de cas, les emissions de les cadenes que formen part de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)».

 

Presència del diàleg interreligiós a la CCMA_Diagnosi i elaboració d’indicadors

 

Te puede interesar también:

“Dibujando islamofobia”: islam y prensa en España a propósito un análisis de los atentados a Charlie Hebdo

Publicado originalmente en Estudios sobre el Mensaje Periodístico el  20 de junio de 2019 Por …

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *