Portada / Más / Agenda / Què vol dir ser musulmà al segle XXI?

Què vol dir ser musulmà al segle XXI?

Conversa d’Omar Saif Ghobash amb Míriam Hatibi

12.00-13.30

El diplomàtic i escriptor Omar Saif Ghobash ens visita amb motiu de la publicació del seu llibre Carta a un joven musulmán (Seix Barral, 2017), on reflexiona sobre el paper de l’islam avui.El llibre és un conjunt de cartes adreçades al seu fill gran amb l’objectiu d’ajudar-lo a fer-se preguntes sobre la situació de l’islam en el món actual, afrontant qüestions polèmiques i combatent estereotips. Els textos d’Omar Ghobash plantegen qüestions cabdals com ara què fer per no educar en l’odi i donar valor a la diferència, quin paper tenen les xarxes socials en l’educació dels joves i com la religió pot ser font de convivència, diàleg i enriquiment social. El seu llibre és una contribució en la lluita per allunyar els joves musulmans dels extremismes i la violència, però també busca que qualsevol jove, sigui quina en sigui l’adscripció religiosa, entengui i aprengui a identificar els fonaments de l’odi i la xenofòbia i se n’allunyi.

Aquestes cartes parteixen d’un fet que va determinar la vida d’Omar Ghobash: el seu pare va ser assassinat en un atemptat quan ell només tenia sis anys, i això el va fer créixer amb la necessitat de trobar resposta a moltes preguntes. Ara, conscient que el seu fill també afronta dubtes sobre la religió, la societat i el món, es proposa acompanyar-lo en aquest camí.

L’autor dialogarà amb Míriam Hatibi, activista de la comunitat musulmana de Barcelona i portaveu de la Fundació Ibn Battuta, entitat que pretén donar suport social, cultural, educatiu i laboral a les persones migrades de països àrabs, així com treballar per fomentar la convivència i combatre el racisme.

Aquesta és una activitat amb inscripció prèvia i dirigida a grups escolars. 

Inscripcions:
Servei educatiu

seducatiu@cccb.org
933 064 135 (dimarts a divendres de 10 a 13h)

 

Te puede interesar también:

Aspectos jurídicos y socio-políticos para el estudio e investigación del islam en Europa

Aspectos jurídicos y socio-políticos para el estudio e investigación del islam en Europa es un …

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *